А1 дари перфузор на болницата в Перник

20.01.2021 | Новини

Мобилният оператор А1 дари инфузионна помпа М200А на пернишката многопрофилна болница за активно лечение „Рахила Ангелова“. Апаратът, известен още като перфузор, ще се използва от медиците, които се грижат за пациентите в COVID-отделението.

Инфузионната помпа има широко приложение при лечението на тежко болни пациенти. Тя позволява вливането на необходимите медикаменти с предварително уточнени темпове и налягане. Най-често се използва при медицинските грижи за пациенти в реанимация. В допълнение към регулирането на оклузионното налягане на лекарствата, апаратът дава възможност и за звукови аларми в случаите, когато е необходима спешна намеса от страна на медиците.

До момента телекомът е дарил общо пет дихателни апарата за болници в София и страната. Компанията подкрепи и три лечебни заведения със средства, с които те ще могат да привлекат допълнителни специалисти, медицински сестри и санитари, които да се включат в борбата с пандемията. Друго направление от помощта на А1 за болниците в страната беше дарение на антигенни тестове за по-бърза диагностика на пациенти със съмнения за коронавирус.