60 учители се включват в петото издание на програмата #YouthEmpowered

22.04.2021 | Новини

Рекорден брой учители – 60, ще участват в петото издание на програмата #YouthEmpowered. Те ще подпомогнат развитието на личностните качества на своите над 400 ученици. Техни помощници ще бъдат множество специалисти от бизнеса, които ще влязат в ролята на ментори и ще преподават в рамките на бизнес модула на образователната инициатива, реализирана от системата на „Кока-Кола“ в България и „Джуниър Ачийвмънт България“.

Доброволците ще споделят своя опит в рамките на поредица от специализирани уебинари #YouthEmpoweredGoesDigital. Менторите от Системата на Кока-Кола в България ще споделят своя опит и тънкостите за развиване на успешна кариера в областите продажби, финанси, бизнес планиране, управление на проекти и други.

Първият уебинар – част от поредицата, се състоя на 21 април и беше на тема “Управление на проект с постигане на реален резултат”.

„Вярваме, че бизнесът има силата да подкрепя развитието на младежите. През 2020 г., която беше предизвикателна във всички сфери, включително и в образователната, адаптирахме своята програма #YouthEmpowered, така че да продължим да бъдем близо до тях като ги мотивираме и им помагаме да се реализират като успешни професионалисти”, сподели Жаклин Цочева – директор “Публични комуникации и връзки с обществеността“ в „Кока-Кола ХБК България“.

„Да вдъхновиш младото поколение да възприеме ново образователно съдържание в днешната динамична и предизвикателна среда изисква постоянство, нестандартно творческо мислене и намиране на подходящото съдържание и начин на комуникация. В основата на образователните програми, които „Джуниър Ачийвмънт България“ представя на новото поколение в България, важна роля играе намирането на бизнес партньори, които да умеят да се впишат и в средата на младите, за да може вдъхновението да е по-трайно. Благодарни сме, че в програмата #YouthEmpowered, „Джуниър Ачийвмънт България“ си партнира с „Кока-Кола ХБК България“ и заедно предлагаме устойчив подход, подкрепен от висококвалифицирани и всеотдайни преподаватели от цялата страна“ – каза Милена Стойчева, изпълнителен директор на „Джуниър Ачийвмънт България“.

Програмата Youth Empowered започна през 2017 г. благодарение на усилията на системата на „Кока-Кола в България“ и „Джуниър Ачийвмънт България“. Целта е да се подпомогне развитието на младежите и пълноценната им подготовка за стартиране на кариера и успешна професионална реализация. Досега над 11 000 младежи от цялата страна са преминали през курсове за повишаване на тяхната конкурентоспособност в рамките на инициативата.