238 кандидати във „Вселена от възможности“

16.07.2021 | Актуално, Новини

238 проекта на граждани и неправителствени организации се включиха в първия етап от програмата „Вселена от възможности“, която Пощенска банка стартира по повод своя 30-годишен юбилей. Целта на инициативата е да финансира идеи, свързани със социално предприемачество, в ключовите области „Дигитални иновации“, „Образование“ и „Зелени проекти“.

Наградния фонд от 30 000 лв. ще си разпределят трите най-интересни идеи, които получат подкрепата на широката аудитория и на експертното жури. В първия етап от надпреварата кандидатите трябваше да представят своите предложения до 10-ти юли на специално създадената онлайн платформа www.30yearspostbank.bg.  Във втория етап, който ще продължи до 31 юли т.г., всеки ще има възможност да гласува за своя фаворит, като може да подкрепи само един проект във всяка от трите категории.

На 1-ви август Пощенска банка ще обяви кои 10 проекта от всяка категория ще продължат в състезанието и ще ги представи с кратки видеа в социалните мрежи. Имената на тримата победители ще бъдат съобщени на 14-ти септември след обсъждане от жури в състав:

• Г-жа Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка, както и председател на журито;
• Г-жа Красимира Величкова, директор на Български дарителски форум;
• Г-н Момчил Василев, изпълнителен директор на Endeavor България;
• Г-н Огнян Траянов, председател на Националния съвет на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и изпълнителен директор на „ТехноЛогика” ЕАД;
• Г-н Светлин Наков, съосновател и мениджър „Обучение и вдъхновение“ – СофтУни.