Пощенска банка и Бегач с поредно издание на Postbank Business Run

10.06.2021 | Актуално, Новини

С водещата подкрепа на Пощенска банка се проведе деветото издание на благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run. В него взеха участие 960 участници, като към бегачите се присъединиха и 29 деца на възраст от 4 до 16 г., които се надпреварваха в Kids Run.

Традиционно най-големият тиймбилдинг в България подкрепя различни каузи като отчислява процент от таксата за участие на отборите. Тази година събраните над 10 000 лв. ще бъдат дарени на две организации. Фондация „За Нашите Деца“ ще насочи дарението към своята Детска къща. В нея се полагат грижи за деца до 3 год., които по някаква причина са разделени от своите родители. Фондация „Воден път“ ще използва средствата за подкрепа на деца със специални нужди чрез кинезитерапия, водна рехабилитация и модифицирано плуване, за да могат те да пораснат като самостоятелни възрастни и да получат шанс за пълноценен живот.

Основна цел на Postbank Business Run е да насочи общественото внимание към здравословния начин на живот и активното спортуване като възможност за екипно позитивно преживяване и общо усилие в подкрепа на важна обществена кауза.