Kaufland България подкрепя програмата „Топъл обяд“ на БЧК

09.09.2021 | Актуално, Новини

Съвместната кампания започва в навечерието на първия учебен ден и за нея ще може да се дарява във всички хипермаркети на веригата. До 30 септември в тях ще има дарителски кутии за набиране на средства в подкрепа на усилията на хуманитарната организация да осигури безплатен обяд в училище на деца от уязвими семейства.

За 13-а поредна година клиентите на Kaufland България ще имат възможност да подпомогнат „Топъл обяд“ като даряват в поставените за целта благотворителни кутии на видно място във всеки хипермаркет. Досега дарителската кампания традиционно се провеждаше за Великден и Коледа, но от тази година вече ще бъде организирана по повод на първия учебен ден.

В предходното издание инициативата бяха събрани над 14 000 лева. Средствата се предоставят за безплатен обяд на деца в неравностойно положение – сираци, полусираци, от многодетни семейства, с трайно безработни родители.

По информация на БЧК топлият обяд често се оказва единственият повод част от децата да посещават учебни занятия. Програмата успява да върне в класните стаи повече от 19 000 деца от цялата страна.  Дългогодишното партньорство между Kaufland и БЧК е допринесло за набирането на общо 425 544 лева по програма „Топъл обяд“, с които са осигурени  212 772 безплатни топли обяда за нуждаещи се деца в цялата страна.