А1 награждава най-добрите дигитални училища

04.11.2021 | Актуално, Новини

А1 България стартира конкурс „Дигитално училище на България“. Той се организира в партньорство с фондация „Заедно в час“ и ще отличи онези училища, които успешно трансформират учебния процес в дигитална среда и използват възможностите на технологиите, за да направят учебния процес по-пълноценен, интересен и ефективен.

А1 ще излъчи 6 победители – по два във всяка категория, като се предвижда специална награда за „Иновативна идея“. Категориите в конкурса са:

– „Дигитален урок“, в който ще бъдат отличени алтернативните методи на обучение и нестандартните подходи при усвояване на материала – какво са научили учениците, как и защо е било полезно за тях;

– „Дигитален проект“– за дългосрочно реализиран проект за дигитално образование, включително примери за успешно дистанционното обучение;

– „Дигитална организация на преподаването“, в която учители са реорганизирали работата си така, че да включва повече елементи на дигитализация.

Желаещите да участват вече могат да подадат своите кандидатури на a1.bg/digital-schools, като крайният срок е 15.11.2021 г. Повече информация за конкурса можете да намерите ТУК.

Победителите ще бъдат избрани от жури в състав: д-р Нели Колева, ръководител на екип „Стратегически партньорства“ в „Заедно в час“, Ева Майдел – инициатор и член на сдружение „Образование България 2030“ и координатор на Мрежата на младите евродепутати от Европейската народна партия (ЕНП), д-р Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието (РУО), проф. д-р Галин Цоков, преподавател по управление на образованието в ПУ „Паисий Хилендарски“ и водещият на предаването „Директно“ по Bulgaria ON AIR Димитър Абрашев.