„Академия за местни предприемачи” финансира четири проекта

04.02.2020 | Новини

10 000 лв. получиха София Пейчева и Павел Тръндев, за да започнат производство на тахан в Харманли. С по 5000 лв. бяха поощрени още три проекта – за производство и продажба на цветя, за натурална козметика и за сладкарница.

Четирите екипа са победители в третото издание на „Академията за местни предприемачи“. Тя е част от програмата за развитие на местните тютюнопроизводителни общности „Забавно лято, грижовна есен“ и се осъществява от Център за предприемачество и обучения „Ринкър“ към фондация BCause с финансовата подкрепа на „Филип Морис България“.

Дейността и съпътстващите я активности са предназначени за предприемачи, производители, земеделци, търговци – без ограничение в икономическия сектор, а също и читалища, нестопански организации и училищни настоятелства с идея за стопанска дейност в полза на идеалните си цели. Условието бе да са в началото на своята идея за стартиране на местен бизнес и да го осъществяват на територията на четирите области – Кърджали, Хасково, Благоевград, Силистра и Шумен.

За годините, в които се провежда „Академия за местни предприемачи“, интересът сред младите и предприемчивите в районите на програмата постоянно расте, финансово подкрепените проекти са вече 10 с над 70 000 лева, а всички участници получават обучение и менторска подкрепа.