Над 3000 студенти и млади специалисти учиха в дигиталната академия на „Кока-Кола“

15.12.2020 | Новини

При голям интерес премина Дигиталната академия на „Кока-Кола“ в SoftUni Digital. В инициативата се включиха повече от 3000 участници. В продължение на няколко седмици 10 експерти от системата на „Кока-Кола“ в България проведоха обучителни сесии на теми като управление на брандове, онлайн търговия, портфолио мениджмънт, търговски маркетинг, корпоративни комуникации, корпоративна социална отговорност и други. Целта на безплатната академия, която се реализира съвместно със SoftUni Digital,  е да повиши уменията и да разшири обхвата от компетенции на млади специалисти в тези области.

Инициативата, която е част от програмата на „Кока-Кола“ #YouthEmpowered за подпомагане на кариерното развитие на младежите, съвпада с 55-ата годишина на „Кока-Кола“ в България. Компанията реши да отбележи годишнината, като предостави на младежите в страната възможността да се обучават и черпят знания директно от водещи  специалисти, които работят за едни от най-разпознаваемите брандове в целия свят.

За последните четири години от стартирането на #YouthEmpowered в България над 200 специалисти са отделили повече от 3200 часа, за да обучат над 10 000 младежи в цялата страна. През 2020 г. #YouthEmpowered продължи своята мисия изцяло онлайн.