Филантропът д-р Милен Врабевски е Мъж на 2019 година

10.03.2020 | Новини

Д-р Милен Врабевски – учредител и председател на фондация „Българска памет“, е мъж на 2019 година в конкурса на Дарик радио.

Номинациите на Академия „Мъж на годината“ по традиция са три. Освен д-р Врабевски бяха предложени също творческият дует Георги Господинов и Теодор Ушев и актьорът Мариус Куркински.

Д-р Милен Врабевски беше номиниран за цялостната му народолюбива дейност. Чрез създадената и ръководена от него фондация „Българска памет“ той е активно ангажиран с каузата на благотворителността в България в подкрепа на инициативи за утвърждаване на националната идентичност и ценностите на европейското гражданство. Именно неговата номинация събра най-много гласове на официалната страница на конкурса – „Man of the year“.

Идеята за това да има приз „Мъж на годината“ е още от първия момент, в който започва да излиза мъжкото списание „Клуб М“ – 1990 година. В началото номинациите и класирането правили водещи журналисти от всички медии и интелектуалци, членуващи в „Клуба на Клуб М“. През 2001 година регламентът е променен – от тогава номинациите дават журналисти, а мъжът на годината се избира чрез гласуване в интернет.

Дарик радио притежава марката „Мъж на годината“ от 2008 година. Тогава е създаден и официалният сайт на конкурса. Според регламента на конкурса в него не могат да участват мъже, които са го печелили два пъти. Досега това са Желю Желев, Петър Стоянов и Бойко Борисов.