Операция „Жълти стотинки“ събра над 55 хил. лв. за олимпийските отбори по природни науки

17.12.2020 | Новини

Деветото издание на националната дарителска кампания на VIVACOM Операция „Жълти стотинки“ събра общо 55 124,83 лева. Средствата ще бъдат дарени на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН) и ще се използват за подготовката и участието на младите български олимпийци по природни науки в международни и балкански състезания. С парите Сдружението ще организира за отборите по биология, математика, астрономия, астрофизика, информатика, лингвистика, физика и химия допълнителни обучения, лабораторни занимания и специализирана подготовка по съответните научни дисциплини.

За изминалата 2020 г., въпреки ограниченията за пътуване, които бяха наложени вследствие на пандемията с Covid-19 и по-малкия брой състезания, състезателите по природни науки спечелиха за България 49 медала – 7 златни, 19 сребърни, 23 бронзови и 3 почетни грамоти.

Посланици на деветото издание на Операция „Жълти стотинки“ бяха журналистът Ива Дойчинова и носителят на четири олимпийски медала в спортната гимнастика Йордан Йовчев. Кампанията се осъществи в партньорство с Български дарителски форум, Сдружението на олимпийските отбори по природни науки и с подкрепата на над 40 медии, фирми и организации, които застанаха зад каузата.

Средствата за Сдружението на олимпийските отбори по природни науки се набираха в магазините на VIVACOM и в търговските обекти на партньорите, а също и чрез изпращане на SMS до номер 17 777 с текст DMS OLYMP. Кампанията беше припозната и от служителите на VIVACOM, които също се включиха в набирането на средства.

Операция „Жълти стотинки“ е дългогодишна социално-отговорна кампания на VIVACOM, насочена към подпомагане на деца и младежи.