Vivacom става партньор на ДАЗД за национална телефонна линия за деца

20.07.2020 | Новини

Vivacom става партньор на Държавната агенция за  закрила на детето (ДАЗД) в изграждането на изцяло нов софтуер за управление на Центъра за обаждания на Националната телефонна линия за деца 116 111.

Линията на ДАЗД работи денонощно, 7 дни в седмицата и е безплатна за трите мобилни оператора. Тя дава възможност на деца и възрастни да съобщят за дете в риск, както и да споделят своите въпроси и проблеми и да получават съвети и психологическа подкрепа от консултантите.

Новият софтуер позволява лесно пренасочване на обажданията на линията към спешен номер 112 и Районите управления на МВР, отделите за закрила на детето и други институции, без това да прекъсва работата на консултантите в нея.

Подобрението в системата е необходимо, за да може тя да издържа на по-голямо натоварване и бъдат приети максимален брой позвънявания, за да се окаже подкрепа на всяко дете в риск. Цялото решение функционира във високо защитена среда. Новият софтуер генерира голям брой справки и статистики на обажданията, което повишава ефективността на реакцията.