Удължен е срокът за кандидатстване във VIVACOM Регионален грант

09.01.2020 | Новини

VIVACOM Регионален грант приема проекти за развитие на местните общности до 19 януари 2020 г. Програмата подкрепя добрите идеи от всеки български град или село чрез безвъзмездна финансова подкрепа (грант), за което могат да кандидатстват граждански организации, читалища, настоятелства на училища и детски градини.

Няма ограничение за сферите, в които ще се развиват идеите. Важно е инициативите да са насочени към промяна, полезна за общността. Инициативата се провежда за пета поредна година в партньорство с Български център за нестопанско право. Досега Програмата е финансирала над 50 идеи от цялата страна с общо 244 717 лв.

Подкрепата за всеки проект, както и до сега, може да бъде до 5 000 лева, като няма ограничения на броя проекти, които една организация подава. Ако е била сред печелившите в предходна година, обаче, трябва да кандидатства с различна от вече подкрепената идея. Общата стойност на VIVACOM Регионален грант е 60 000 лева. Програмата ще подкрепи инициативи с продължителност до 1 година.

За кандидатстване е необходимо идеята и обосновката й да бъдат представени в електронен формуляр.