Срещу COVID-19: VIVACOM призовава #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ

21.03.2020 | Актуално, Новини

Обновена∗∗

В условията на ограничаване на социалните контакти и повече време, прекарано вкъщи, потребителите на VIVACOM получават достъп до нови услуги и преференциални условия за продукти на компанията. Предоставени към момента са 10  000 МВ безплатен мобилен интернет и достъп до разнообразно съдържание във VIVACOM Видеотека, както и 2000 допълнителни мегабайта за всички, които плащат през приложението MyVIVACOM и по този начин ограничават излизането от дома. Всички потребителите на интерактивна телевизия  ще получат възможност да гледат безплатно по-богато и разнообразно телевизионно съдържание, достъпно през услугата VIVACOM Видеотека. Клиентите, платили месечната си такса през приложението MyVIVACOM, получават 2000 МВ еднократно, които могат да споделят и с приятели.

Клиентите на гласови мобилни услуги от VIVACOM получават достъп до план VIVAPAY на дигиталния портфейл без да заплащат месечна такса.

За да подпомогне дистанционното обучение в условията на карантина, VIVACOM дари 500 таблета на Министерството на образованието и науката.Съвместно с United Group, компнията дари  900 000 лв. на  Министерството на здравеопазването за овладяване на разпространението на COVID- 19.

До 20.04.2020г. операторът предоставя допълнително 300 национални минути към всички фиксирани гласови тарифи към планове, създадени специално за хора в неравностойно положение. Допълнителни минути се прибавят и към „Ограничен план“, предназначен за хора, включени в програма за социално подпомагане.

VIVACOM дава възможност на всеки, който желае, да направи дарение към новооткритата сметка на Министерството на здравеопазването в борбата срещу COVID-19. Това вече е възможно с дигиталния портфейл Pay by VIVACOM. В допълнение компанията ще дари сумата на първите месечни такси за всички нови активирани абонаменти услуги през месец април, за да подпомогне лечебните заведения и българските медици в борбата срещу COVID-19. За всички услуги, които са активирани онлайн за същия период, операторът ще дари сумата на удвоената месечна такса.

Операторът стартира кампания за удвояване на МВ на максимална скорост в допълнителния пакет VIVACOM Mobix Plus в продължение на кампанията си #ОставамВкъщи. Компанията предоставя видео уроци на издателство „Просвета“ за ученици в начален и прогимназиален етап на обучение, както и секция за здравословен живот на потребителите на филмовия пакет MAXI. VIVACOM няма да таксува клентите за трафик, когато използват мобилното приложение ViruSafe. То е част от националната информационно-аналитична система за борба с COVID-19 пандемията.