Стажантите на Vivacom станаха доброволци в помощ на пчелите

16.09.2020 | Новини

Над 50 участника в Лятната стажантска програма на Vivacom се включиха в доброволческа акция, посветена на пчелите и стимулирането на тяхната популация. Акцията се проведе близо до езерото в Южния парк в София със съдействието на дирекция „Зелена система“ към Столична община и Българска фондация „Биоразнообразие“.

Стажантите облагородиха 4 карета с обща площ 50 кв. м., като в тях засадиха любимите и така необходими на пчелите цветя, за да стимулират тяхната популация. Те нарекоха цветния кът „BEEhappy“ и засадиха в него 1200 теменужки, 1200 минзухара и над 2000 парички.

Тази година се провежда 17-тото издание на Лятната стажантска програма на Vivacom. Програмата цели да привлече млади и способни хора, да им помогне да натрупат практически професионален опит и да ги приобщи към корпоративната среда. Една от инициативите по време на стажа е доброволческата акция. Тя има за цел да помогне на младежите да придобият и чувство за отговорност към обществото и желание да допринасят лично за реализацията на значими каузи.