Велопоход събира русенци под мотото „ЗАедно МОжем“

23.06.2020 | Новини

На 4 юли 2020 г.  (събота) от 10:30 часа от подлеза на „ОЗК Арена“ в Русе ще стартира велопоход под мотото „ЗАедно МОжем“ . Организатор на проявата е Народно читалище „Христо Ботев -1908“ в Русе, а инициативата е подкрепена от общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и „Ас –Строй“ ЕООД.

Във велопохода могат да се включат малки, големи и още по-големи колоездачи и любители на велосипеди. Заедно те ще тръгнат от подлеза на кръговото кръстовище на „ОЗК Арена“, ще преминат по бул. „Цар Освободител“, покрай Пантеона, Парка на възрожденците, паметника „Альоша“ и ще стигнат до Парка на младежта, където ще се движат по северната алея, стигайки до тенис кортовете, а от там по южната алея към финала при „Вазата“. По маршрута ще се ползват велоалеите. Всички участници трябва да бъдат със собствени велосипеди и каски.

Всички регистрирали се на място и участвали във велопохода ще получат подаръци.

Целта на събитието е да се насърчи активния и здравословен начин на живот на русенци, да се популяризира придвижването с  велосипеди като възможност за намаляване на автомобилния транспорт и вредните емисии във въздуха в Русе.