Над 70 проекта се състезаваха в благотворителна инициатива на „УниКредит“

28.03.2020 | Новини

Над 70 проекта кандидатстваха в благотворителната инициатива на фондация „УниКредит“ и „УниКредит Булбанк“ „Call for Europe: В подкрепа на детството“. Представените каузи са за деца със заболявания, организация на детски фестивали, придобиване на професионални и социални умения от деца, израснали в институции, медиация при раздяла на родителите и много други.

Общият размер на финансирането, за което организациите кандидатстваха, надхвърля 2 млн. лв. Фондацията е предвидила общо 35 хиляди евро за проекти в подкрепа на детството в България.

По регламент жури от експерти и представители на „УниКредит Булбанк“ избра седем проекта, които ще продължат в надпреварата. Това са: „Да пораснеш е мисия“ на фондация „Агапедия“; „Селективна училищна програма за превенция на маладаптивни поведения-СУПРА“ на Център за хуманни политики; „Приятели на децата“ на асоциация „Първи юни“; „Училище за моите финанси“ на фондация „Подарете книга“; Love Guide Mobile App на Фондация „Лърн“; „Когато родителите се разделят: как да подкрепим детето по най-добрия начин“ на асоциация „Родители“ и „Малки истории за големи хора“ на „Лятна START академия 2020“.

Междувременно подкрепата на „УниКредит Булбанк“ във връзка с разпространението на COVID-19 в страната достигна 225 000 лева. Вчера банката обяви дарение от нови 100 000 лв. за Министерство на здравеопазването, които ще бъдат използвани за подпомагане работата на лабораториите и купуване на тестове. Още 25 000 лева ще бъдат предоставени на общ фонд на дарителите, който предстои да бъде обявен.

Новите дарения идват по-малко от седмица след като кредитната институция дари 100 000 лв. на „Пирогов“ за покриване на извънредните й нужди.