УНИЦЕФ прави приобщаваща дигитална образователна платформа

21.10.2020 | Новини

Търговска верига „Фантастико“ подпомогна инициативата с над 170 хил. лв.

170 476 лева бяха дарени в подкрепа на кампанията „Образование за всяко дете“ от клиентите на 43-те супермаркета „Фантастико“ в периода 10 септември – 14 октомври 2020 г. Посланици на каузата за по-достъпно и пълноценно образование за децата със специални потребности бяха над 700-те касиери в супермаркетите.

Със събраните средства УНИЦЕФ, в партньорство с Министерството на образованието и науката, ще създаде първата приобщаваща дигитална образователна платформа в страната, която ще предоставя адаптирани образователни ресурси за специфичните нужди на всяко дете и ще обедини под един виртуален покрив специалисти – ресурсни учители, психолози, логопеди, с преподаватели, родители и деца.

Изграждането на платформата ще стане на  няколко етапа, като амбицията на УНИЦЕФ е тя да заработи до края на 2020 г. В първите 30 месеца ще бъдат подкрепени 3300 деца с увреждания, 500 специалисти и най-малко 200 родители. Целта на платформата е да предостави дългосрочна и устойчива подкрепа, която с времето да обхване по-голямата част от децата с увреждания в страната.