Срещу COVID-19: ОББ подкрепя медиците и своите клиенти

26.03.2020 | Актуално, Новини

Обновена∗∗

Обединена българска банка отговори на призива на Националния оперативен щаб и подкрепи финансово усилията на българските медици в овладяване на епидемията от COVID-19. Дарението е в размер на 200 000 лв. и е насочено към Военномедицинска академия.

Банката увеличи от 50 лв. на 100 лв. лимита за извършване на безконтактно плащане с дебитна и кредитна карта от ОББ на ПОС-терминал в търговски обект в страната без въвеждане на ПИН. Ако при покупки на стойност над 100 лв. с кредитни карти клиентите на банката искат да разсрочат плащането на 12 месечни вноски, то в периода до 31 май те могат да го направят без такса и без лихва.

ОББ ще дари таксите си за левови преводи през мобилното банкиране ОББ Мобайл този месец в полза на борбата с коронавирус. Банката и Mastercard® обявяват съвместна инициатива през м. април – всяка трансакция, извършена с карта Mastercard®, издадена от ОББ, ще добавя средства към общата сума на дарението. По 5 ст. ще бъдат добавяни за всяко безконтактно плащане на ПОС терминал и по 10 ст. – за всяко онлайн плащане с карта.