400 доброволци от TELUS помагат на близо 1000 души

07.11.2020 | Новини

Благотворителната инициатива „TELUS Дни на подкрепа“ се провежда за седма поредна година. В нея традиционно се включват служители на компанията заедно с техните семейства и приятели. Събитието, което обикновено се случва в рамките на един ден, се провежда в нов формат, съобразен с ограниченията, наложени от разпространението на COVID-19. Вместо на едно голямо събитие, организаторите са заложили на по-малки инициативи, които могат да бъдат подкрепени и чрез работа в домашни условия.

Тази есен в кампанията се включват над 400 доброволци, които помагат на близо 1000 нуждаещи се, сред които хора без дом; деца, лишени от родителска грижа; пациенти, страдащи от тежки неврологични заболявания и деца от  семейства, чиито родители са загубили работата си вследствие от ситуацията с COVID-19.

Проектите, в които участват служителите на TELUS International в България, са общо шест. Работата по тях започна в началото на ноември, за да може в рамките на месец същинската помощ да стигне до нуждаещите се. Шестте доброволчески проекта у нас се реализират главно в София и Пловдив, като всеки проект се осъществява в партньорство с неправителствена организация.

Една от инициативите „Изплети топлина“ – подета от фондация „Има начин“, цели
да помогне на приблизително 750 бездомни, като им подари плетени шалове и
одеяла, които да ги стоплят през студените дни.

Заедно с фондация „Дечица“ доброволците реализират проекта „Раница с
чудеса“, който ще зарадва 65 деца, настанени в институции. Те ще получат раници, подаръци и дрехи, които ще са подготвени лично за всяко от тях.

Фондация „Светлина за живот“ ще бъде подкрепена с 2 проекта. Единият от тях,
носещ същото име, предвижда подпомагането на 57  болни с тежки
неврологични проблеми. Хората с подобни заболявания имат нужда от специална
храна, която невинаги може да бъде набавена от техните семейства. Работата на
доброволците ще се състои в предоставяне на пакети с необходимата храна,
съобразена със специфичните нужди на всеки пациент.

„Пазаруваме заедно“ е вторият проект, в който ще се включат служителите, като
придружат децата на тези болни и им помогнат в избора на необходими дрехи, обувки или спортни принадлежности. Той ще помогне на 23 деца, чийто близък член на семейството страда от неврологично заболяване.

Проектът „За нашите деца“ на едноименната фондация ще подкрепи 50 деца от
бедни семейства. С помощта на доброволци от TELUS те ще получат пакети с храни и необходими продукти за бебета, покриващи нуждите за около три месеца.

„Animal Rescue – София“ също ще бъдат подкрепени, като доброволците на TELUS
ще разходят четириногите обитатели на приюта. В допълнение, компанията ще дари 1 тон храна и други необходими продукти за отглеждането на 50 малки бездомни кученца.