Два месеца доброволци от TELUS International помагат на хора в нужда

16.12.2020 | Новини

В продължение на два месеца служители на TELUS International в България участват в доброволческата програма на компанията TELUS Дни на подкрепа.

Вече са подготвени зимни аксесоари за проекта „Изплети топлина“, които да стоплят 750 души, останали без дом. Всички одеяла, шапки и магически квадрати, които могат да бъдат използвани като шал, шапка, елек или чанта, са изплетени от доброволците от материали, осигурени от TELUS International Europe в България. Те ще достигнат до нуждаещите се благодарение на фондация „Има начин“.

Два от проектите в рамките на тазгодишните TELUS Дни на подкрепа са в партньорство с фондация „Светлина за живот“. Единият от тях носи същото име и вече помогна на 57 семейства, чиито членове страдат от тежки неврологични заболявания. Те получиха пакети със здравословни храни, съобразени с препоръчителната за тях диета. „Пазаруваме заедно“ е другият проект, който също е финализиран. Той подкрепи 23 деца и младежи от 6 до 23 години от семейства с тежко болен родител. Заедно с доброволците от TELUS International в България те закупиха дрехи, обувки и аксесоари според личните им хобита и интереси.

В средата на декември се осъществява и проектът „Раница с чудеса“ съвместно с фондация „Дечица“, който е насочен към 65 деца, настанени в центрове за настаняване от семеен тип в София и Велико Търново. Те ще получат раници със спортни екипи и аксесоари, които изцяло ще отговарят на предпочитанията им.

В средата на ноември бяха финализирани и проектите „За нашите деца“ и „Щастливо куче. Щастлив Живот“. Първият от тях е в партньорство с едноименната фондация и помогна на 50 семейства с деца до 7 години, чийто родител е загубил работата си поради кризата с пандемията. Те получиха общо 1 тон трайни хранителни продукти, които да покрият нуждите им за няколко месеца. Пакетите на семействата с бебета бяха допълнени с пюрета и памперси, като част от пратките тях бяха доставени лично от доброволците.

Кучетата от приют „Фермата“ и екипът на Animal Rescue Sofia посрещнаха служители на TELUS International в България от офисите в София и Пловдив. Те подариха незабравими моменти на животните и дариха 1 тон храна и продукти за 50 кучета-бебета.