TELUS разпределя над 95 хил. лв. между осем проекта на НПО

08.07.2020 | Новини

На свое онлайн заседание Общественият борд на TELUS International в България реши да подкрепи социално значими проекти в помощ на общностите, засегнати от COVID-19. В рамките на двете отворени покани за кандидатстване тази година бяха подадени 244 проекта. Общественият борд подкрепи осем от тях, които ще бъдат финансирани с общо 95 663 лева:

. Център „Амалипе“ с проект за превенция от домашно насилие;
. Сдружение „Ретина България“ с проекта „Зрение и COVID-19“;
. Сдружение „Вазовци“ и проекта „Да си помогнем заедно“ в подкрепа на над 300 социално слаби семейства от община Вършец;
. Асоциация „Родители“ с проект „Активен татко – щастливо дете“;
. Фондация „Сошъл Фючър“, проект: „Дигитален обучителен център “JAMBA”;
. Фондация „Извън кръга“, проект: „S,M,L & ART“, който предоставя иновативен метод за справяне с хранителните проблеми;
. Фондация „Първите три минути“, проект: „Предай-нататък“ – обучителна програма за учители и ученици за оказване на първа помощ;
. Фондация „Сингъл Степ“ с проект за професионална психологическа подкрепа като част от мащабна анти-ХИВ кампания.

В рамките на 2020 г. Общественият борд на TELUS International в България ще разпредели общо 170 000 лв. към социално значими проекти. Фокус в оценката на борда са ефективността на проектите, положителното им въздействие върху местните общности и възможността да бъдат от помощ в ситуация на пандемия.

Следващата покана за кандидатстване ще бъде обявена през есента.

От своето създаване през 2015 г. до момента Общественият борд на TELUS International в България е финансирал 120 проекта на обща стойност близо 1 милион лева.