„Теленор България“ с две отличия на Международните бизнес награди Stevie 2020

13.09.2020 | Новини

„Теленор“ спечели сребърна Stevie® Award в категорията „Програма за корпоративна социална отговорност на годината в Европа“ и бронзова Stevie® Award в категорията „Най-ценен корпоративен отговор на COVID-19“ на тазгодишните Международни бизнес награди (International Business Awards®).

Сребърното отличие е за дългогодишната програма на компанията за безопасен интернет, която включва разнообразни кампании, активности и обучения, целящи да информират децата за опасностите онлайн, и предоставя свободни образователни ресурси за деца, родители и учители.

През 2020 г. програмата за безопасен интернет продължи да се развива онлайн със серия образователни видеа на тема онлайн безопасност и дигитална грамотност за деца, които са достъпни на www.ottebzavisi.net. Разработени в партньорство с Центъра за безопасен интернет, видео уроците са насочени към деца и тийнейджъри. Въпреки това те са полезен инструмент за техните родители, учители и всички интернет потребители.

Бронзовата Stevie® Award беше връчена на „Теленор“ за множеството й вътрешни и външни активности в отговор на кризата с COVID-19. Телекомуникационният оператор направи серия от дарения на медицинско оборудване, защитни маски и смартфони за здравните работници на първа линия и компютри, които осигуриха на три училища и един център за деца в риск възможността да се завърнат в училище дистанционно.

Компанията проведе и вътрешна дарителска кампания, с която осигури храна за семейства в нужда и осигури дистанционна подкрепа за умственото здраве и разнообразни други ресурси на своите служители по време на извънредното положение. „Теленор“ беше първата компания в България, която сподели най-добрите си практики и ценен опит от своя план за продължаване на бизнеса, по време на специален уебинар за всички свои бизнес партньори.

International Business Awards® е водещата програма за бизнес награди в света и единствената изцяло международна програма, която отбелязва постижения и позитивния принос на организации и работещи професионалисти в целия свят. International Business Awards® е един от осемте конкурса за бизнес награди на Stevie Awards, които се провеждат за 18-ти път през 2020 г.