Теленор се включи в Run2Gether 2020 за трета поредна година

20.09.2020 | Новини

За трета поредна година отбор на „Теленор“ подкрепи българското издание на един от най-успешните мини-маратони с кауза в света, който се състоя на 19 септември в Борисовата градина – Run2Gether.

На старта на Run2Gether рамо до рамо застанаха хора с увреждания и техни поддръжници с големи сърца от политиката, бизнеса, сцената, спорта, както и много други съпричастни столичани.

С това събитие организаторите от JAMBA си поставят две големи цели: да популяризират спорта за всички и да дадат гласност на нуждата от равно включване, равен достъп и промяна на нагласите към хората с увреждания. Средствата от дарените билети за участие в маратона, заедно с даренията от отговорния бизнес, ще помогнат за създаването на Адаптиран младежки кариерен център за хора с различни възможности, който да ги подготвя за пазара на труда.

„Теленор“ от години работи за приобщаване на хората с увреждания чрез проекта Open Mind. Програмата е посветена на професионалното развитие и социалната интеграция на хора с увреждания. Тази година стартира шестото й издание. До сега над 20 човека с различни възможности са участвали в програмата, като всички те са успешно реализирани на трудовия пазар, а петима от тях са назначени на постоянен трудов договор в „Теленор България“.