Скок на участниците в онлайн обученията за хора с увреждания на „Теленор“ 

23.04.2020 | Новини

Двойно повече участници се включиха в първото издание на Академия „Open Mind“ на „Теленор“, след като обученията станаха онлайн. Безплатните професионални обучения са за хора с увреждания и се провеждат в партньорство с неправителствената организация Jamba.

Академията трябваше да започне през март, но беше отложена поради обявяването на извънредното положение в страната. Регистрациите обаче нараснаха почти двойно – до 20 души. Обученията започнаха в онлайн среда, което позволи на участници от цялата страна да се включат.

Академията е продължение на програмата за кариерно развитие на хора с увреждания „Open Mind“, която „Теленор“ провежда от 2015 г. насам. Курсовете са избрани спрямо уменията, които най-често са липсвали у кандидатите по програмата „Open Mind“ през миналата година. Първата фаза започна с два курса – по базова компютърна грамотност и по корпоративна комуникация, като за втората фаза се планира и курс по английски език.

Преподавателите в Академия „Open Mind“ са доброволци от бизнеса, съмишленици на Jamba и служители на „Теленор“.

Програмата „Open Mind“ се провежда всяка година като част от дългосрочната стратегия по корпоративна отговорност на „Теленор“. Общо 21 участници работиха в различни дирекции на компанията в рамките на досегашните издания на „Open Mind“. Сред тях са „Управление на процеси“, „Правни отношения“, „Човешки ресурси“, „Маркетинг“ и др. От всички участници до момента петима останаха в „Теленор България“ и след като приключиха участието си в програмата.