„Теленор“ ще обучава деца и родители за онлайн опасностите

14.10.2020 | Новини

Деца и родители ще тръгнат на лов за забавления и знания във второто издание на образователната игра на Теленор “Дигитални скаути”. Специалното мобилно приложение ще помогне на децата да научат как да избягват опасностите в мрежата, докато се забавляват и печелят награди.

Тазгодишното второ издание на играта ще се проведе изцяло онлайн на 17 октомври (събота). Приложението е достъпно напълно безплатно в Google Play и Apple App Store, а играта е подходяща за деца над 7-годишна възраст.

Играчите отговарят на серия от въпроси на различни теми, свързани с онлайн безопасността. Сред темите са защита на личните данни, общуване с непознати в интернет, онлайн тормоз между връстници и медийна грамотност. Играта включва и четири видео загадки, специално създадени от популярни български инфлуенсъри. Децата ще имат задачата да потърсят верните отговори на тези видео загадки в интернет и така на практика да проверят какво са научили.

“Дигитални скаути” има за цел да ангажира и информира децата и техните родители по темата за безопасен интернет. Малчуганите ще могат да преминат през въпросите в рамките на 24 часа. Те ще могат и да спечелят една от общо 150 награди, разделени в няколко категории, сред които смартфони, слушалки, безжични колонки и две мистериозни кутии, пълни с неочаквани изненади.

Играта е част от дългогодишните усилия на Теленор за осигуряване на
безопасен интернет и знания за справяне с най-често срещаните онлайн
предизвикателства. Компанията подкрепя такива инициативи от 2006 г. насам, като
сред тях са Речник на социалните мрежи и Наръчник за видовете онлайн тормоз.

Компанията бе първият телеком в България, който въведе филтър за блокиране на
материали в интернет, които съдържат сексуална злоупотреба с деца.
Допълнителна информация за онлайн сигурността можете да откриете на
платформата ottebzavisi.net.