„Теленор“ прие нови служители по програмата Open Mind

04.11.2020 | Новини

Четирима нови служители започват работа в „Теленор“ по програмата за кариерно развитие на хора с увреждания Open Mind. Програмата дава възможност на хора със затруднения да развият своите социални и функционални умения и да повишат конкурентоспособността и квалификацията си чрез работа в компанията.

Новите участници в програмата се включиха в екипите на звената „Корпоративни комуникации“, „Маркетинг“, „Обслужване на клиенти“ и „Правен“. В рамките на следващите две години те ще работят по конкретни проекти в „Теленор“, а компанията ще им осигури отворена и достъпна работна среда и равностойно финансово възнаграждение.

След приключването на програмата телекомът ще окаже подкрепа за по-нататъшната професионална реализация на участниците на трудовия пазар, а някои от тях  може да получат предложение за работа в компанията.

И през тази година „Теленор“ разширява обхвата на Open Mind със среща-работилница за представители на отговорния бизнес за обмяна на опит при реализацията на подобни програми. Онлайн събитието ще се проведе на 5 ноември, и всеки желаещ може да се регистрира за участие ТУК. „Теленор“ планира да продължи да развива Open Mind Academy с безплатни онлайн обучения за повишаване на професионалните умения за хора с увреждания.

Програмата за хора с увреждания се провежда ежегодно като част от дългосрочната стратегия по корпоративна отговорност на „Теленор“. В рамките на досегашните издания към компанията се присъединиха общо 20 участници, които работиха и работят в различни дирекции. От всички участници до момента шестима останаха в „Теленор България“ и след като приключиха участието си в програмата.