„Теленор“ предаде за рециклиране над 7 тона електронни отпадъци

24.08.2020 | Новини

„Теленор“ предаде за рециклиране двойно по-голямо количество отпадъци от потребителска електроника през 2019 г. в сравнение с предходната година. Количеството събрани мобилни телефони, аксесоари, компютърна периферия, батерии и др. е над 7 тона. Това става ясно от ежегодния Доклад за устойчиво развитие на телекомуникационния оператор.

През 2019 г. от магазините и офисите на компанията в цялата страна бяха събрани 1945 кг мобилни телефони за рециклиране, 729 кг обикновени батерии, 640 кг батерии от мобилни телефони и 3709 кг аксесоари и компютърна периферия, които представляват опасен отпадък.

„Теленор“ отбелязва ръст от 128% на броя предадени мобилни устройства по условията на услугата „Върни и вземи“ за периода от 16 октомври  до 31 декември 2019 г. спрямо същия период в предходната година. Услугата е част от усилията на телекома за отговорно отношение към природата и справяне с отпадъците. Чрез нея клиентите на оператора получават възможност да върнат старите си устройства и да получат ваучер за отстъпка при покупка на продукти от компанията.

„Теленор“ публикува ежегодно своя Доклад за устойчиво развитие от 2010 г. насам. Пълния доклад за 2019 г. можете да видите ТУК.