Срещу COVID-19: А1, „Теленор“ и Vivacom подаряват допълнителни услуги

16.03.2020 | Новини

Телекомуникационните компании проявяват солидарност с мерките за социална изолация заради COVID-19

И трите телекомуникационни оператора в България предприеха инициативи, които да подпомогнат работата в домашни условия и дистанционното общуване заради кризата с коронавируса.

А1 започна кампания за дигитална солидарност, за да помогне на хората да ограничат социалните си контакти. От 16 март компанията подарява на клиентите си за 30 дни безплатен достъп до над 200 телевизионни канала. На 18 март частните абонати получават еднократен бонус от 10 000 MB мобилен интернет на максимална скорост. За да се възползват от бонуса, абонатите трябва да влязат в мобилното приложение Моят А1 или в раздел „Моят А1“ на официалния сайт на компанията, и да активират пакета от специалната секция. Мобилният интернет е с валидност 30 дни след активирането му.

От 18 март до 18 април 2020 г. „Теленор“ ще предостави на клиентите си пакети за допълнителни минути и мобилен интернет без допълнително заплащане. Всички клиенти на компанията ще могат да ползват пакет от 1000 минути за разговори с всички мрежи в България, който ще могат да активират като изпратят безплатен SMS с текст „1“ до кратък номер 1234. Клиентите на „Теленор“ могат да активират безплатно и пакет от 10 000 MB мобилен интернет на максимална скорост чрез приложението My Telenor. И двата пакета са еднократни и с валидност 30 дни от датата на активиране.

Всички клиенти на абонаментните планове на Теленор, включително бизнес клиентите, ще получат без допълнително заплащане достъп за период от 30 дни до всички дигитални услуги, включително Deezer, HBO GO, Play Diema Xtra, Nickelodeon, BubaPlay, Bookmate и „Капитал“. За целта те трябва да активират допълнителния пакет на съответната дигитална услуга в приложението My Telenor. След края на периода услугите ще бъдат автоматично деактивирани. Бизнес клиентите на „Теленор“ могат да се възползват и от безплатен пакет SMS, с който могат да изпращат съобщения до всички свои служители, включени в съответната група. Активацията на този пакет е възможна през бизнес портала на „Теленор“.

От 16 март Vivacom осигурява безплатно допълнителни 10 000 МВ за мобилен интернет на максимална скорост. Те са достъпни през приложението MyVIVACOM за всички клиенти на абонаментни и предплатени мобилни услуги на телекома.

От 20 март до 20.04.2020 г. компанията ще подарява допълнителни пакети с още по 2000 МВ, валидни за използване всеки уикенд на конкретната седмица. Te могат да се заявят в MyVIVACOM.

От 17 март всеки клиент, платил месечната си фактура през мобилното приложение My VIVACOM или презаредил предплатена карта, ще получи допълнителен пакет от 2000 MB на максимална скорост, който може да използва сам или да подари на близки и приятели.

Всички потребителите на интерактивна телевизия от Vivacom ще получат възможност да гледат безплатно по-богато и разнообразно телевизионно съдържание, достъпно през услугата VIVACOM Видеотека. Филмовият пакет MAXI предлага заглавия от различни жанрове за всички възрасти.

Vivacom ще продължи да увеличава пакета от допълнителни услуги, които предлага на своите клиенти, за да улесни максимално периода на извънредно положение и произтичащите от него ефекти върху всекидневието на хората, обещават от компанията.