ТехноЛогика се включва в националната програма „Обучение за ИТ кариера“

25.02.2020 | Новини

ТехноЛогика прие в развойния си офис на  ученици от различни гимназии. Там те се срещнаха с експерти от компанията, които им разказаха повече за професионалния живот и развитието на ИТ специалистите. Събитието се проведе в рамките на националната програма „Обучение за ИТ кариера“.

Гимназистите научиха какво е да създаваш системи, до които всеки гражданин се докосва, как твоят труд може да спаси човешки животи и защо най-важното в професията на програмиста e да се учи постоянно. Киберсигурността и предизвикателствата, пред които специалистите в тази област се изправят всеки ден, също събудиха голям интерес у младежите.

На въпроса колко от вас искат да се занимават с ИТ всички гимназисти отговориха положително, а в края на събитието проявиха голям интерес към стажантската програма на ТехноЛогика, чието тазгодишно издание ще бъде обявено съвсем скоро.

По същата програма пък в началото на февруари експерт по разработка на софтуер от компанията представи професията пред близо 40 дванадесетокласници от СофтУни Светлина – гимназия за дигитални умения. В края на месеца ще се проведе нова среща с гимназисти в Развойния офис на ТехноЛогика.

Националната програма „Обучение за ИТ кариера“ е формат за обучение за младежи от цялата страна, които имат интерес към програмирането и други ИТ професии. Обучението е предназначено за ученици в средни училища, профилирани гимназии и професионални гимназии, които не се обучават по тази професия.