Срещу COVID-19: „Теленор“ дарява 50 000 маски на българските лекари

05.05.2020 | Актуално, Новини

„Теленор“ и компанията майка PPF Group даряват 50 000 маски тип N95 на стойност близо 500 000 лв. на Министерството на здравеопазването. Българското здравно министерство в координация с Националния оперативен щаб ще разпредели дарението в лечебните заведения, засегнати от коронавируса, които имат най-належаща нужда от предпазни средства.

Сегашното дарение на лични предпазни средства за българската медицинска общност, бореща се с пандемията, допълва направеното през март от „Теленор“ дарение от 200 000 лв. за закупуване на важно медицинско оборудване за новото интензивно отделение в столичната болница „Пирогов“, предназначено за пациенти с коронавирус.

Теленор също така дари компютърни конфигурации за деца от Центрове за настаняване от семеен тип на територията на община Ловеч. Дарените компютри са в подкрепа на кампанията „Стара техника за ново начало“ на център „Амалипе“ със съдействието на образователната организация „Заедно в час“, която подпомага достъпа до образование на деца от по-бедни общности.