Срещу COVID-19: УниКредит Булбанк дарява за „Пирогов“

20.03.2020 | Актуално, Новини

*Обновена*

В условията на извънредно положение в страната, породено от пандемията COVID-19, УниКредит Булбанк дарява 100 000 лева на болница „Пирогов“, за да покрие възникналите извънредни медицински нужди. В допълнение банката дари още 100 000 лева на Министерсто на здравеопазването за подкрепа работата на лабораториите и купуване на тестове за COVID – 19.

„В моменти като тези е важно да останем заедно, работейки за нещата, които наистина имат значение. Изправени сме пред общо предизвикателство и здравето на хората е основен приоритет за всички нас. Решихме, че най-добрият начин за справяне с тази спешна нужда е чрез подкрепа на болница „Пирогов“, която осигурява жизненоважни грижи за най-засегнатите “, заяви Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на банката.

Това дарение е в продължение на усилията на УниКредит за справяне с пандемията COVID – 19.  В Италия банката дари над 2 милиона евро за медицинско и защитно оборудване, изследвания и грижи за пациентите.

УниКредит увеличи лимита за безконтактно плащане без въвеждане на ПИН на 100 лв. и даде възможност за отсрочено погасяване на задълженията на клиентите си, като кандидатстването за това може да бъде направено онлайн или по телефон.

Банката подкрепи и фонд „Обединени срещу COVID-19“, създаден по инициатива на Български дарителски форум, фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България.  УниКредит дари 25 000 лв., които ще бъдат насочени към подкрепа на лечебни заведения, граждански организации, читалища и социални предприятия от цялата страна.