Срещу COVID-19: Райфайзенбанк дарява на три болници

25.03.2020 | Актуално, Новини

Обновена∗∗

Райфайзенбанк България се включи в борбата срещу COVID-19 с финансово дарение в размер на 150 000 лв. То е насочено към три от най-големите болници в страната, които лекуват заразени с вируса.

Тази година Райфайзенбанк стартира по-рано традиционната си дарителска кампания „Избери, за да помогнеш“, тъй като пандемичната обстановка с разпространението на коронавируса налага подкрепа за болниците, които са на първа линия в борбата с нея. С набраните средства – 190 949 лв., ще бъдат подкрепени Военно-медицинската академия за закупуването на диагностични тестове за коронавирус, Александровска болница за купуването на специални облекла, консумативи и дезинфектанти, както и Пирогов за оборудването на вирусологична лаборатория.

Банката призовава клиентите си да използват електронните канали за банкиране. Офисите й продължават да работят, както преди кризата, при спазване на строги мерки срещу разпространяването на вируси и се дезинфекцират по няколко пъти на ден, включително и банкоматите в тях.