Срещу COVID-19: „Кока-Кола“ подкрепя местните общности

08.05.2020 | Актуално, Новини

До този момент „Кока-Кола“ е дарила 624 000 лв. в подкрепа на най-засегнатите от пандемията. Още в самото начало на кризата компанията се включи с безвъзмездни седмични доставки на безалкохолни напитки и вода за медицинските работници на първа линия в 26 болници в страната. Тази практика продължава и до днес.

В партньорство с общините са доставени напитки на полицейските служители на контролно-пропускателните пунктове в София, Костинброд и Банкя, както и на 330 възрастни хора чрез Социалния патронаж в Костинброд и Банкя. Общото количество на напитки надхвърля 140 000 литра.

Фондацията на „Кока-Кола“ подкрепи с 300 000 лв. фонд „Обединени срещу COVID-19“, за да помогне на най-уязвимите хора в обществото – самотни възрастни или домове за възрастни, деца и младежи в риск, самотни родители, жертви на домашно насилие, медици на първа линия и други.

През април „Кока-Кола“ стартира партньорство с „Фантастико“ и Столична община. Благодарение на обединените усилия на 10 компании социално слаби домакинства получаваха топъл обяд по време на извънредното положение.

Компанията предостави предплатените си рекламни пространства в страната на Българския червен кръст, като подкрепи инициативата с дизайн и производство на комуникационни материали. До 17 май кампанията на БЧК „Заедно срещу COVID-19” е представена на 238 рекламни позиции в цялата страна.