Срещу COVID-19: „Теленор“ дари за медицинско оборудване

20.03.2020 | Актуално, Новини

Обновена∗∗

„Теленор“ дари безвъзмездно средствата, необходими за закупуване на част от медицинското оборудване на ново отделение за интензивно лечение в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, в което ще се лекуват болни от коронавирус.

След консултация с ръководството на болницата телекомът реши да финансира закупуването на 15 специализирани легла за интензивна грижа, 45 инфузионни помпи и 15 монитори.

Дарението е част от подкрепата на компанията на усилията на цялото българско общество за преодоляване на епидемията от COVID19 и е на обща стойност от приблизително 200 000 лв.

„Теленор“ призовава всички свои клиенти да се включат в борбата с пандемията от коронавирус, като последват призива на компанията „Остани си вкъщи“.

Операторът вече предостави на всички свои клиенти 1000 минути за разговори с всички национални мрежи, 10 000 МВ за мобилен интернет на максимална скорост и достъп до всички свои дигитални услуги без допълнително заплащане. Така те могат по-лесно да посрещнат предизвикателствата на социалната изолация, да продължат да поддържат връзка с близките си, да управляват бизнеса си и да получават навременна информация.

Теленор дари 20 компютърни конфигурации на сдружение „Граждански инициативи – гр. Ловеч“, което работи пряко с деца и младежи от Центровете за настаняване от семеен на територията на Община Ловеч. С тези компютри подрастващите ще могат да продължат успешно обучението си в условията на дистанционните учебни занятия наложени от мерките за борба с коронавируса. Компютърните конфигурации предоставени от Теленор, включват компютри, монитори, клавиатури и мишки и са напълно подходящи, за да могат децата да могат да участват пълноценно в учебния процес.

Операторът предлага и поредица от образователни видеоклипове, с информация за опасностите онлайн, както и начини да се предпазим от тях. Клиповете са достъпни безплатно на ottebzavisi.net и са разработени съвместно с Националния център за безопасен интернет.