„Промяната“ ще финансира пет проекта в подкрепа на деца

22.07.2020 | Новини

Неправителствени организации могат да кандидатстват до 16 август

В условията на глобална пандемия през 2020 г. „Нова броудкастинг груп“ и фондация Reach for Change България организират специално издание на конкурса „Промяната“ в подкрепа на най-уязвимите – децата и младежите, които са най-тежко засегнати от кризата.

Ще бъдат финансирани пет неправителствени организации, които познават проблемите на тази група хора и имат доказани решения. Те ще получат не само безвъзмездна финансова помощ, но и съдействие да заздравят организациите си и да постигнат стабилност в дългосрочен план. „Нова броудкастинг груп“ ще даде видимост на тяхната работа, за да покаже добрите примери и да помогнем на организациите да привлекат съмишленици.

Кандидатури се набират до 16 август ТУК.

Към каузата се присъединяват като партньори ING, „Аурубис България“, NN България.

Вече шест години мисията на „Промяната“ е да осигури по-сигурно и щастливо бъдеще на българските деца. До сега програмата даде шанс на 26 социални предприемачи да развият своите идеи, а те от своя страна помогнаха на над 200 000 деца и младежи – да са здрави, да се развиват от най-ранна възраст, да имат по-качествено образование, да получат равен старт в живота.