Финалистите на ПРОМЯНАТА помагат на най-засегнатите от кризата деца

22.09.2020 | Новини

Тази година в специалното издание на ПРОМЯНАТА между финалистите ще бъде разпределена финансова подкрепа на стойност 60 хиляди лева, осигурена от тазгодишните партньори на инициативата.

Проектите бяха избрани заради доказания си опит в помощта на деца, който в този сложен момент е жизненоважен, а финансирането между тях се разпредели както следва: фондация „Подарете книга“, център „Амалипе“ и сдружение „Национална мрежа на здравните медиатори“ получиха грантове на стойност 17 хиляди лева, а сдруженията „Първи юни“ и „Бъдеще за децата“ – по 4 хиляди лева. Детско жури присъди специална награда от 1000 лв. на сдружение „Първи юни“.

„ПРОМЯНАТА“ е най-голямата социално отговорна инициатива на „Нова броудкастинг груп“, която тя развива съвместно с фондация Reach for Change. За шестте години, откакто е стартирал проектът, е помогнал на 26 социални предприемачи, а програмата е достигнала до над 200 хиляди деца. Целта тази година е да бъдат подпомогнати деца и младежи, пострадали най-сериозно от кризата COVID-19.

Тази година прогамата влиза в по-бедни и рискови социални групи, за да може да дарява не само дигитални устройства, а и да създава онлайн образователни платформи. Целта е повече деца да завършат образованието си, да имат шанса да си намерят работа, за да живеят нормален живот в България.