Пощенска банка подкрепя бъдещи банкери

21.02.2020 | Новини

Финансовата институция вече четвърта година участва в изграждането и развитието на ученическата банка Postbank Next

Актуалните тенденции в потребителското кредитиране, конкурентните предимства и иновативните решения при различните кредитни продукти. Това бяха част от темите, които обсъдиха бъдещи банкери от Националната търговско-банкова гимназия с лектори от Пощенска банка. Вече четвърта година служители на финансовата институция са ментори на своите „колеги“ от  ученическата банка Postbank Next.

Срещата с екипа от Пощенска банка беше част от подготовката на Postbank Next за участие в ХХI  училищен панаир на гимназията. Единадесетокласниците от ученическата банка разработват пакет от кредитни продукти, с които ще се представят по време на изложението. Ето защо за тях беше изключително полезно да обсъдят с професионалистите от Пощенска банка както механизмите за създаването на кредитни продукти, така и успешните стратегии за тяхното реализиране.

Експертите от секция “Потребителско кредитиране” към Управление “Стратегическо развитие Индивидуално банкиране” в Пощенска банка похвалиха младите банкери за това как са структурирали и оформили подготвените от тях кредитни продукти, като са включили в тях всички необходими реквизити. Те разказаха на учениците за дигитализацията и оптимизирането на различните кредитни продукти.

Подкрепата за ученическата банка Postbank Next е част от програмата за корпоративна социалната отговорност на Пощенска банка с фокус към младите хора и за изграждане на тясна връзка между бизнеса и образованието.