Доброволци от Пощенска банка обновиха екопътека

14.09.2020 | Новини

Доброволци от Пощенска банка обновиха кът за отдих и горската екопътека в местността „Златните мостове“ на Витоша. Те работиха съвместно с екипа на Природен парк „Витоша“ във второто издание на инициативата „Зелени истории на открито“. В събитието тази година се включи и основателят на първия ресторант с нулев отпадък в България Блажка Димитрова, която вдъхнови участниците да бъдат по-зелени и отговорни с множество практични съвети и с разказ на историята, която стои зад нейния необикновен ресторант с кауза.

Екипът на Пощенска банка почисти района, освежи детските люлки в него и продължи с облагородяването на екопътеката, като направи достъпен стръмен участък със стъпала, сглоби и лакира дървен парапет за по-голяма сигурност при преминаване, постави нова маса „витошки тип“ и обособи кът за почивка.

За най-малките посетители на планината доброволците от банката инсталираха интерактивно образователно табло. Стъпалата на пътеката, които служителите на финансовата институция изградиха, указват кои животни можем да срещнем в Природен парк „Витоша“, а интерактивното образователно табло показва на децата къде живеят те.

Специално за най-малките участници в инициативата екипът на Природен парк „Витоша“ организира семинар за растенията – част от екосистемата в планината. Децата правиха цветни нестандартни картички-картини с еко материали.

Проектът „Зелени истории на открито“ е част от устойчивата екологична политика на Пощенска банка. Инициативата показва как с обединени усилия можем да променяме средата, която обитаваме. Основна цел на участниците е да провокират по креативен и забавен начин интереса на обществото към активен начин на живот и отговорно поведение към природните ресурси и да мотивират възможно най-много хора да полагат осъзнати действия за опазване на околната среда.

Повече за втората част на инициативата „Зелени истории на открито“ и снимки от събитието можете да видите ТУК.