Срещу COVID-19: Пощенска банка подкрепи „Пирогов“

12.11.2020 | Новини

Финансовата институция подписа Принципите за отговорно банкиране към UNEP FI

Пощенска банка дари 50 000 лева на Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н. И. Пирогов“. Средствата са предоставени за закупуване на консумативи, необходими за предпазване на медицинските екипи на лечебното заведение в условията на увеличаващ се брой заразени, както и за оборудване на разкритите пунктове за прегледи и тестване на граждани.

Това е поредното дарение на финансовата институция в подкрепа на медиците и болничния персонал, които са на първа линия в борбата с Covid-19. В първите дни след обявяване на извънредното положение в България банката подпомогна най-голямото лечебното заведение за майчино и детско здраве у нас – „Майчин дом“ в София. През пролетта тя дари средства и на МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен, както и на УМБАЛ „Света Екатерина“ в София.

Междувременно Пощенска банка затвърди позицията си на социалноотговорна компания, като се присъедини към институциите, подписали Принципите за отговорно банкиране (Principles for Responsible Banking, PRB) в рамките на Финансовата инициатива към Програмата за опазване на околната среда на ООН (UNEP FI). Това прави Пощенска банка единствената финансова институция в България, която е избрала да се ръководи във всички аспекти на своята дейност от единната рамка за устойчиво развитие в банковия сектор, разработена посредством иновативното партньорство между водещи банкови институции в световен мащаб и Финансовата инициатива към Програмата.