Пощенска банка подкрепя добрите бизнес идеи

08.06.2020 | Новини

След успешното пилотно издание на програмата за растеж Dare to Scale Пощенска банка и Endeavor България отново подават ръка на предприемачите в България във второто издание на проекта. Програмата се реализира и с подкрепата на Software Group и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Тази година неин фокус ще е изграждането на устойчив бизнес, бърза адаптация в променяща се среда, както и идентифицирането на възможности за растеж в трудни пазарни условия. Формулярът за кандидатстване вече е отворен и всеки желаещ може да го попълни ТУК до 21 юни.

Четиримесечната програма за растеж е първата по рода си в България, насочена към бизнеси, които вече са преминали през фазата на стартиране и са в началото на по-мащабното си разрастване. Тя е разработена за предприемачи от всички сфери на икономиката и всички региони в страната. Условието е да имат свой вече доказан продукт или услуга на пазара, да са реализирали оборот от поне 200 000 лв. за 2019 г., броят на служителите им да не надвишава 150 души и най-важното – бизнесът им да е с потенциал за глобален растеж. Могат да се включат както компании, работещи от години, така и такива, които са стартирали сравнително скоро. В програмата ще бъдат подбрани компании по предварително обособени критерии, които ще преминат през специализирани обучения и интерактивни сесии, водени от успешни предприемачи и лидери от мрежата на Endeavor. В тях са заложени основните области, от които всяка успешна компания има нужда – управление на организацията, маркетинг, продажби, финансово планиране и набиране на капитал.

Участниците в програмата ще получат достъп до уникално ноу-хау на утвърдени международни компании, ще се ползват от добрите и работещи вече на пазара практики на компаниите партньори, широка мрежа от контакти, ще получат знания за организационната култура и визия на водещи институции. Но най-важното – те ще бъдат част от бизнес и социална общност с високи стандарти и експертиза. Повече за самата програма и процеса на кандидатстване можете да научите ТУК.

В пилотното издание на Dare to Scale участваха основателите на 10 български компании, подбрани сред общо 35 кандидати. Те преминаха през осем специализирани обучения и 75 часа индивидуални менторски сесии, в които бяха ангажирани повече от 20 бизнес лидери.

Програмата за растеж Dare to Scale на Endeavor България, с основен партньор Пощенска банка, беше победител в престижната категория „Най-добра акселераторска програма“ на конкурса CESAwards Bulgaria 2019 година.