800 участници от 70 компании се включиха в Postbank Business Run 2020

19.10.2020 | Новини

Състезателите пробягаха близо 3000 км в подкрепа на две благотворителни каузи

Общо 183 отбора от 70 компании от различни бизнес сектори се включиха в благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run 2020, което се проведе на територията на Бизнес Парк София. Това е осмото издание на мащабното междуфирмено състезание, което се организира за пореден път от спортен клуб „Бегач“ и Пощенска банка.

Инициативата събра близо 800 участници. Към бегачите се присъединиха и 32 деца на възраст от 4 до 16 г., които се надпреварваха в Kids Run. За четвърта поредна година се проведе и състезанието CEO Dash, в което се включиха шестима изпълнителни директори от различни компании.

Най-големият тиймбилдинг в България беше реализиран в подкрепа на две каузи. Събраните средства от близо 8000 лв. ще бъдат дарени по проекти на фондация „За нашите деца“ за предоставяне на професионални социални услуги за най-уязвимите деца в ранна възраст и на фондация „Воден път“ за подкрепа на деца със специални нужди чрез кинезитерапия, водна рехабилитация и модифицирано плуване. 

Победител в щафетата стана отборът на SAP Top Team от компанията SAP Labs с време от 59:57. На второ място с общо време от 1:01:43 е отбор Festo на компанията „Фесто България“, която участва за първи път в състезанието. Третото място зае отборът на Bulpros Consulting с време от 1:02:07.

Призът за „Най-бърз женски отбор“ отиде при дамския отбор SAP Tech Girls от компанията SAP Labs с време 1:16:49. Второто място в тази категория е за отбора Lazy Paws на Concentrix, a третото – за отбор DXC Amazons от компанията DXC Technology.

В състезанието за изпълнителни директори и висши мениджъри CEO Dash най-бърз сред мъжете бе Боян Рашев от компанията Denkstatt България, който измина разстоянието от 1 километър за 3:06, а сред дамите – Соня Николова от компанията iCard с време 4:55. 

Най-добрият отбор на Пощенска банка (Postbank NoName@) се представи отлично, като зае 9-тo място с общо време от 1:05:11. Финансовата институция се включи в състезанието с общо 23 отбора.

За първи път тази година състезанието се излъчи на живо в YouTube, като така всички, които нямаха възможност да присъстват на място, успяха да гледат колегите си онлайн. Запис на събитието може да се види ТУК.

Основна цел на Postbank Business Run е да бъде привлечено вниманието на хората към здравословния начин на живот, като се провокира у тях желанието за победа чрез екипна работа и сътрудничество в името на благородна кауза. Цялата информация за събитието е достъпна ТУК