„Не си сам“ продължава подкрепата за членове на КНСБ, болни от COVID-19

07.12.2020 | Новини

320 членове на КНСБ, заболели от COVID-19, са подпомогнати досега в рамките на благотворителната кампания „Не си сам“. Оказаната подкрепа е за над 70 хил. лева от браншовите синдикални организации и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”.

234-ма синдикални членове са хоспитализирани или са преминали през болнично лечение през последния месец. Ето защо кампанията продължава.

Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” помага на хоспитализирани членове от сектори, в които няма механизми за подпомагане. Минималната финансова помощ е 150 лв. на заболял член, отговарящ на условията за помощ. До момента фондът е подпомогнал 189 членове на КНСБ с общо 29 350 лева.

Финансовите средства, необходими за благотворителната кампания, се набират чрез целеви дарения по обявената банкова сметка на фонда. Нарастващият брой заболели синдикални членове и изчерпването на набраните целеви ресурси поставя пред риск подкрепата на заболелите членове. Всеки, който желае да се включи в инициативата и да направи дарение, може да го направи по банковата сметка на фонда:

IBAN: BG34UNCR76301010291100; BIC код UNCRBGSF; УниКредит Булбанк

Критериите за достъп до подпомагане от Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“ са: членство в КНСБ, потвърдена положителна проба за COVID – 19, болнично лечение и браншовата синдикална организация на болния да не разполага със солидарни фондове или други механизми за подпомагане.