Осем членове на БДФ с награди за отговорен бизнес

04.03.2020 | Новини

Осем компании – членове на Български дарителски форум (БДФ), получиха отличия за отговорен бизнес в конкурса на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Директорът на БДФ Красимира Величкова беше член на журито.

„Кока-Кола ХБК България“ победи в две категории – „Инвеститор в знанието“ с програмата си Youth Empowered и „Инвеститор в околната среда“ с  „Моят зелен град“.

С програмата си „Избери, за да помогнеш“ Райфайзенбанк спечели първото място, а „Лидл България“ с „Ти и Lidl за по-добър живот“ – второто в категория „Инвеститор в обществото“.

Vivacom с лятната си стажантска програма и „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ с програмата „Костенурки край рудник „Ада тепе“ – мисията възможна“ заеха вторите места съответно в категориите „Инвеститор в човешкия капитал“ и „Инвеститор в околната среда“.

С инициативата си „Гледай реклами с кауза чрез A1 SmartAD“ А1 заслужи второто място, а „Ейвън Козметикс България“ с „Мисията на Avon срещу рака на гърдата“ – бронзовото отличие в категория „Маркетинг, свързан с кауза“.

„Теленор“ стана трети в категория „Инвеститор в човешкия капитал“ за програмата „Open Mind България“.

Общо 108 корпоративни проекта с кауза, осъществени от 78 компании, се състезаваха в тазгодишния национален конкурс за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие на БФБЛ.

Годишните награди за отговорен бизнес, които форумът организира за 17-а поредна година, целят да насърчат и популяризират добрите практики на частния сектор в образованието, екологията, развитие на талантите, подкрепа за местните общности и цялото общество. Конкурсът отличава най-успешните корпоративни социални проекти, като в същото време дава представителна картина на постигнатото от компаниите в посока отговорно и устойчиво развитие.

По време на награждаването бяха представени всички кандидатури в отделните категории, а компаниите, класирани на първо, второ и трето място, получиха съответно статуетка и плакети. Победителите се определят от независимо жури от уважавани представители на бизнеса, публичния и неправителствения сектор, академичните среди и медиите.