„КВС груп“ през 2019 г.: дарителство, доброволчество, грижа за природата

10.09.2020 | Новини

Над 81 хил лв. са дарени от 1359 служители на ОББ през миналата година посредством сдружението „Обединени за милосърдие“, основано от самите тях през 2006 г. С тези средства са подпомогнати 132 човека в нужда.

Това е само една от многото благотворителни каузи, подкрепени от „КВС груп“ в България, стана ясно при представянето на годишния доклад за корпоративната социална отговорност на банката през 2019 г.

През миналата година служителите на ОББ са събрали над 100 000 лв. по линия на различни дарителски кампании. Повече от 3000 от тях участват в инициативи за корпоративно доброволчество. Трудът им се оценява на над 87 хиляди лева.

В подкрепа на битката с коронавируса ОББ и Mastercard са дарили безвъзмездно близо 120 000 лв. на осем болници в страната. Средствата са събрани от две инициативи, проведени през април т.г. В началото на извънредното положение двете компании направиха дарение от 200 000 лв. на Военно-медицинска академия за модернизиране на специализираната й лаборатория.

Околна среда, здраве, предприемачество, финансова грамотност. Това са четирите направления, в които миналата година „КВС груп“ е организирала между 40 и 50 различни инициативи и мероприятия.

Засадени са 3290 дървета в девет български региона, 66 701 тона пластмаса, хартия и стъкло, както и 169 стари електронни устройства, са предадени за рециклиране.

Две дружества от групата – ОББ и ДЗИ, вече са сертифицирани с ISO 14001 – международния стандарт за системи за управление на околната среда, като целта е към тях да се присъединят и останалите компании.

В подкрепа на околната среда автопаркът на ОББ и ДЗИ е съставен на 90% от бензинови автомобили, вече са купени и два електромобила, като пробегът им за девет месеца е 9608 км. Инсталирани са зарядни станции, които могат да бъдат използвани и от клиентите, както и фотоволтаична централа, разположена в центъра за щети на ДЗИ в кв. Орландовци. В резултат спестеният въглероден отпечатък за година е 18 тона, а спестената електроенергия е достатъчна да задоволи нуждите на едно домакинство за десет години напред.

Подробности за богатата дейност на компаниите от „КВС груп“ в полза на обществото през 2019 г. можете да видите в доклада ТУК.