„Книги за смет“ с „Кауфланд“ в Търново, Бургас и Варна

22.06.2020 | Новини

За втора поредна година „Кауфланд България“ ще бъде основен партньор и домакин на една от най-мащабните инициативи в подкрепа на рециклирането, която същевременно поощрява четенето – „Книги за смет”. След като нейното пролетно издание беше отложено заради извънредното положение в страната, за първи път кампанията ще се състои през лятото – на 27 юни във Велико Търново и в Бургас, а на 28 юни – във Варна.

Всеки желаещ да се включи в „Книги за смет“ може да донесе килограм годна за рециклиране пластмаса, като в замяна ще получи книга и отстъпка за собствени марки продукти на Kaufland в опаковки с намалено съдържание на пластмаса. Във всеки град събитието ще започне в 10 часа и ще продължи до 13 часа. Ето къде:

27 юни:

. Велико Търново: паркинг на „Кауфланд“ (ул. „Краков“ 2Б);

. Бургас: паркинг на „Кауфланд“ (ул. „Янко Комитов“ 8) и пред Пантеона.

28 юни:

. Варна: паркинг на „Кауфланд“ (ул. „Девня“ 2Б);

По регламент срещу всеки килограм предадени пластмасови отпадъци участниците в инициативата ще могат да получат книгa по избор. Тази година се предлагат книги, по които са направени филми: „Доктор Дулитъл“, „Дивото зове“, „Анн от фермата „Грийн Гейбълс“, „Война на световете“, „Министерство на времето“, „Колекционерът на изгубени неща“, „Ловът“ и други.

По традиция организатори на кампанията са фондация „Credo Bonum“ и издателство „Smart Books“. Към тях за поредна година се присъединява „Кауфланд България“ в контекста на дългосрочния ангажимент на компанията за ограничаване на пластмасата за еднократна употреба, предотвратяване на нейното използване, повече рециклиране и по-устойчиви опаковки. Компанията прилага в България RЕset Plastic* – стратегията срещу замърсяването с пластмасата на Schwarz Group, част от която е Kaufland.

Партньори на предстоящото лятно издание на кампанията са също „Екопак България“, Българо-американска кредитна банка, общинa Бургас и община Велико Търново.

От първото издание на „Книги за смет“ през 2013 г. досега в резултат на кампанията у нас са рециклирани близо 70 тона пластмасови отпадъци и са раздадени десетки хиляди книги.

Повече информация за инициативата може да откриете ТУК.