„Кауфланд България“ с номинация в Европейските бизнес награди за околна среда

09.06.2020 | Новини

„Кауфланд България“ е номинирана в категория „Мениджмънт“ на тазгодишното издание на Европейските бизнес награди за околна среда. Това нарежда компанията сред бизнесите с целенасочени политики в направленията устойчиво развитие, еко иновации и опазване на околната среда. Конкурсът е организиран под патронажа на Европейката комисия.

През последните години „Кауфланд България“ е вложила над 12 млн. лв. в политики, свързани с опазването на околната среда, като фокус са инвестициите в енергийна ефективност, както и намаляването на пластмасата за еднократна употреба. В дългосрочен план веригата магазини има за цел да намали употребата на пластмаса в собствените си обекти с минимум 20% до 2025 г. и да използва 100% рециклируеми опаковки на продуктите със собствена марка.

Компанията спечели правото да участва в Европейските бизнес награди за околна среда 2020-2021 след успешното си представяне в категория „Околна среда“ на Наградите за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите за 2019 г.  Победителите в европейския конкурс ще бъдат обявени в края на 2020 г.