„Кауфланд България“ слага дарителски кутии на БЧК във всички 60 хипермаркета

18.11.2020 | Новини

За 12-а поредна година „Кауфланд България“ се присъединява към инициативата „Топъл обяд“ на Българския червен кръст (БЧК). Дарителски кутии на БЧК ще бъдат сложени във всички 60 хипермаркета на търговската верига в 34 града на страната и ще останат там до 14 декември т.г. В предходното издание на кампанията в тях се събраха над 27 000 лева.

Средствата от инициативата се предоставят за безплатен обяд в училище на деца в неравностойно положение – сираци, полусираци, от многодетни семейства, с трайно безработни родители. По информация на БЧК топлият обяд често се оказва единственият повод част от децата да посещават учебни занятия. По този начин програмата успява да върне в класните стаи повече от 19 000 деца от цялата страна.

До момента в рамките на дългогодишното партньорство между Kaufland и БЧК търговската верига е съдействала за набирането на общо 411 065 лева по програма „Топъл обяд“. Тази година компанията и хуманитарната организация разшириха сътрудничеството си и в други области, като една от тях беше поставянето на контейнери за разделно събиране и рециклиране на дрехи и текстил на територията на редица хипермаркети Kaufland в страната.