Kaufland България се включва в инициативата на УНИЦЕФ „Отново на училище с бизнеса“

04.09.2020 | Новини

Kaufland България се присъединява към инициативата на УНИЦЕФ „Отново на училище с бизнеса“ (Back2School with Business). В партньорство с Детския фонд на ООН кампанията ще проведе вътрешна информационна кампания в подкрепа на своите служители и техните деца по време на подготовката им за старта на новата учебна 2020/2021 година, която предстои в обстановка на COVID-19.

Целта на кампанията е да предостави полезна и актуална информация и да отговори на най-често задаваните въпроси, свързани с безопасното обучение на децата, отговорното поведение в училище, спазването на дистанция, норми за лична хигиена и други. Инициативата подпомага родителите още с насоки за това как да говорят с децата си по темата. Като част от „Отново на училище с бизнеса“ в седмицата преди началото на учебната година служителите на компаниите участници ще имат възможност да се включат и във виртуална родителска среща, организирана от УНИЦЕФ в партньорство със Световната здравна организация.

Kaufland България всяка година подкрепя своите служители с деца в училищна възраст, като традиционно им подарява книги и ученически пособия. Тази година над 2300 деца на служители ще получат комплект за началото на учебната година. Освен това всички служители с деца ученици могат да се възползват от гъвкаво работно време на 15 септември.