„Предприемачи в науката“ ще се проведе online

04.06.2020 | Новини

Третото издание на програмата „Предприемачи в науката“ ще се проведе в  предвиденото време – от 23 септември до 2 декември 2020 г., но тази година няма да е присъствено, а ще бъде online, съобщиха организаторите от фондация „Карол Знание“. Това ще улесни достъпа до програмата и ще даде възможност на учени извън София да се включат в обучението. Тази форма ще направи по-предвидимо участието и на лекторите, и на аудиторията, независимо дали ще бъдат наложени нови мерки на социално дистанциране през следващия есенно-зимен сезон.

Обучението е безплатно и практически ориентирано. Насочено е към докторанти последна година и учени, защитили докторска степен през последните пет години в областите инженерни науки, нови материали и нови технологии.

Кандидатстването за участие в програмата е отворено, детайлите и формуляра можете да намерите ТУК.

Тази година ще бъдат включени нови теми и лектори, които ще бъдат представяни на сайта на фондацията,  на нейната FB страница и на страницата на програмата ТУК.

Програмата „Предприемачи в науката“ на фондация „Карол Знание“ подкрепя млади български учени с проекти в приложната науката и е разработена за развитие на умения, които са ключови за реализацията на научни проекти. В конкурса участниците се състезават за финансиране, като представят бизнес концепции на базата на научната си работа.