Щафета срещу рака на гърдата

14.06.2020 | Новини

Петима от най-добрите гребци на България организираха специална демонстрационна щафета в подкрепа на кампанията „Един за всички – всички за един. Срещу рака“ на фондация „Нана Гладуиш – една от 8“. Николай Бухалов, Паисий Любенов, Ангел Кодинов, Станилия Стаменова и Мартин Маринов се събраха на гребната база в Пловдив, за да покажат съпричастност към проблемите на жените с онкологични заболявания.

Спортистите се обединиха, за да помогнат на фондация „Една от 8“ да събере 5000 долара от най-малко 40 различни дарители в периода от 8 до 26 юни т.г. Това е условието фондацията да получи постоянно присъствие в световната платформа за набиране на средства Global Giving. Това са част от средствата, необходими, за да може и тази година Розовият кемпер на „Една от 8“ да пътува и да помага на жени в цялата страна.

Ако кампанията успее, фондация „Една от 8“ ще има разпознаваемост на глобално ниво. Това ще е още един начин за набиране на средства за дейностите, които тя развива, за да помага на все повече пациентки с рак на гърдата. Всеки, независимо от кой край и държава на света се намира, ще може да започне лична кампания за набиране на средства за фондацията, като активира своята мрежа от контакти или дари сума през платформата.

Можете да се включите в кампанията на „Една от 8“ в платформата на Global Giving ТУК.